Copyright © 2015 by "FAH"  ·  All Rights reserved  ·  E-Mail: directie@ebenhaezerdrachten.nl KvK nummer: 40000179
 
ICT op school

Een ideale combinatie
ICT op de basisschool maakt leren leuker, actueler en interactiever. Bovendien is het, in dit digitale tijdperk, essentieel dat leerlingen die de basisschool verlaten ICT middelen kennen en weten hoe ze te gebruiken. Ook is het belangrijk dat leraren zich vertrouwd voelen met het gebruik van ICT middelen. De ICT-Coordinator op de school helpt graag met het ontwikkelen en implementeren van het actueel ICT beleid.

ICT op school helpt bij een optimale leeromgeving
Actueel, flexibel en interactief

Laptops, tablets, PC’s, smartphones, digiborden, cloudfunctie's. Naast Cloudfuncties hebben wij ons als school ook te houden aan de wetgeving! We gaan hierbij ook zorgvuldig om met persoonsgegevens. Persoonsgegevens van leerlingen, ouders, personeel en mensen die dicht bij de school staan.
Daarnaast heeft de Beveiliging van Persoonsgegevens onze hoogste prioriteit! Dagelijks wordt naar eventuele 'bugs', intruders of 'lekkages' gekeken.
Begin dit jaar zijn we in verschillende groepen overgestapt op het digibord. Er zijn vele manieren om lesstof aan te bieden aan de leerlingen. Er zijn dan ook veel verschillende ICT mogelijkheden die het lesprogramma op onze basisschool verrijken.
Op dit moment zijn er aparte toepassingen voor de onderbouw, middenbouw en bovenbouw.

Internet

Een geweldige uitvinding. Niet alles is echter nuttig of informatief.
Ons uitgangspunt is de reformatorische levensstijl. Daarom hebben we gefilterde toegang tot het internet.
Wij beschermen uw kinderen op school tegen seks, haat, geweld, godslastering en meer van zulke zaken. Daarnaast heeft u in een nieuwsbrief kunnen lezen dat we een eigen beeldbank in gebruik hebben. Wij vinden het goed om zoveel mogelijk te blokkeren en het internet puur voor noodzakelijke doeleinden te gebruiken! (dit doen we op dit moment met een gedegen filter)

De ICT-Coordinator helpt de school graag om hier een weg in te vinden. Hierbij combineren wij onze actuele kennis van ICT met jarenlange ervaring in de praktijk.

Neem contact met ons op

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van ICT binnen onze school? Maak vrijblijvend een afspraak, wij vertellen u gerust meer..
en datalekken
Wetgeving data lekkage voor meer info klik button hierboven